| corrinnepink | Дата: Понедельник, Вчера, 00:37 | Сообщение # 1 |
| |
| |
| Прохожий |
| |
| Группа: Скутеристы |
| Сообщений: 7 |
| |
| |
| Город: Москва |
| Техника: java |
Статус:  |
| |
|
Yadımdadır, ötən ilin noyabr ayı idi. İşlədiyim şirkətdə maaşlar bir həftə gecikdi. Hər kəs kimi mən də çətinlik çəkirdim. Əlimdə cəmi 20 manat qalmışdı və növbəti ödənişə hələ üç gün var idi. Dostum Elşən zəng etdi: "Gəl gedək çay içək, dərdləşək" dedi. Çayxanada oturub söhbət edirdik. Elşən telefonu ilə nə isə oynayırdı. Birdən sevindi, "İşə bax, uddum" dedi. Nə udduğunu soruşdum. "Mostbet-də oynayıram, bonus verirlər, uduram" dedi. Mən o vaxta qədər onlayn mərclərə maraq göstərməzdim. Amma vəziyyət ağır idi. Cibimdə cəmi 10 manat qalmışdı, ertəsi günə çörək pulum çətin çatırdı. Elşən izah etdi: "Qeydiyyatdan keç, sənə də mostbet bônus verəcəklər. Pul qoymadan oynaya bilərsən". Evə gəldim, düşündüm, daşınmadım. Axırda qərar verdim – heç nə itirməyəcəyəm axı. Qeydiyyatdan keçdim. Doğrudan da, bonus verdilər. 20 manat idi, yadımdadır. Şərtlərini oxudum – müəyyən qədər çevirmək lazım idi. Başladım oynamağa. Əvvəlcə qorxuram, bilmirəm nə edim. Elşən məsləhət verdi: "Kiçik mərclər qoy, itirsən də zərər eləmə". İlk gün bir şey olmadı. İkinci gün də. Üçüncü gün isə... Həmin gün işdən gəlmişdim, yorğun idim. Televizoru açdım, maraqlı bir şey yox idi. Telefonu əlimə alıb Mostbet-ə girdim. Bonus pulu ilə oynayırdım hələ də. Qəfildən bir mərc qoydum, uddum. Sonra bir də, bir də. Saata baxdım – gecə yarısı idi. Hesabıma baxdım – 85 manat. Öz gözümə inanmadım. Yenə baxdım. Doğru idi. Həyatımda ilk dəfə idi ki, qumardan qazanırdım. O gecə yata bilmədim. Fikirləşirdim, bu nə deməkdir? Bəlkə davam edim? Bəlkə çıxarım pulu? Səhər durdum, işə getdim. İş vaxtı da fikrim orada idi. Axşam tələsik evə gəldim. Yenə oynadım. Bu dəfə 20 manat qoydum bir mərcdə. Uddum. Ürəyim döyünür. Əlim əsir. "Bəsdir" dedim özümə. Çıxartdım pulu – 70 manat. Cibimə qoydum. Həmin 70 manat mənim üçün nə demək idi? Üç günlük çörək pulu deyildi – bu, mənim özümə inamım oldu. "Mən də bacarıram" hissi. Dostum Elşənə zəng etdim, danışdım. Güldü, "Gördün? Dedim sənə" dedi. Sonrakı həftələr maraqlı keçdi. Mən artıq qorxmurdum. Kiçik mərclər edir, qazanırdım. Bəzən uduzurdum, amma uduzduğumdan çox qazanırdım. Bir qayda yaratdım özümə – gündə 10 manatdan çox qoymaram. Qazansam da, uduzsam da, 10 manat. Bu qayda məni saxladı. Çoxları deyir qumar pisdir, amma mən öz qaydalarımla oynayıram. Ay yarım sonra bir hadisə oldu. İşdən çıxmışdım, evə gedirdim. Yolda bir qadın gördüm, uşağı ilə dayanmışdı. Ağlayırdı. Yaxınlaşdım, nə olduğunu soruşdum. Dedi ki, uşağının dərmanı bitib, aptekə gedib, amma pulu çatmır. Cibimdə 40 manat var idi. Düşündüm. 20 manat verdim ona. "Al, apar uşağa dərman al" dedim. Qadın ağlayıb dua etdi. Evə gəldim, fikirləşdim – bu 20 manat hardan gəldi? Mostbet-dən gəldi. O bonus pulu mənə bu kömək etmək imkanı verdi. Bir həftə sonra Mostbet-də maraqlı bir şey gördüm – kampaniya var idi. İdman mərclərinə xüsusi bonuslar verirdilər. Mən futbola baxmağı sevirəm, amma heç vaxt mərc qoymamışdım. Qərar verdim, sınayım. Azərbaycan çempionatı oyunu idi. Komandaları tanıyırdım. Bilet qoydum – 5 manat. Oyunu canlı izlədim. Qəflətən qol oldu, sevindim. Sonra bir daha. Mənim komandam qalib gəldi. Uduş aldım – 23 manat. O gün anladım ki, təsadüfən yox, bilərəkdən də qazanmaq olar. Sonralar dostlara danışırdım, bəziləri soruşurdu: "Necə edirsən? Sirr nədir?" Mən də deyirdim: "mostbet bônus imkanlarından istifadə edin, amma ağıllı olun. Pul qovmaq yox, əylənmək üçün oynayın". Bu sadə qayda məni qorumur, həm də qazandırırdı. İndi də oynayıram. Hərdən. Həftədə bir-iki dəfə, bəlkə də az. Sevimli mərc növüm futbol və tennisdi. Hərdən də Aviator açıram, uçan təyyarəyə baxıram. Həyəcan verir, uşaqlıqdakı oyunları xatırladır. Ötən ay maaşıma əlavə olaraq Mostbet-dən 150 manat qazandım. Bu pulla anama hədiyyə aldım – isti şal. Çox sevindi. O məni qucaqlayanda fikirləşdim: bu nə qədər gözəl hissdir. Öz zəhmətinlə qazanıb birini sevindirmək. Əlbəttə, zəhmət dedimsə... yox, əslində zəhmətdir. Özünü idarə etmək zəhmətdir. Öyrənmək zəhmətdir. Tələsməmək zəhmətdir. Dünən gecə yenə Mostbet-də idim. Tennis mərcinə bilet qoydum. Oyun maraqlı keçdi. Udum. 30 manat girdi hesaba. Gülümsədim, çıxartdım pulu. Sabah dostlarla görüşəcəyik, hesabı mən çəkəcəm. Qazancımızı bölüşəcəyik. Bu da ayrı bir sevinc. Kim nə deyər, nə bilər. Mən öz təcrübəmdən danışıram. Onlayn mərclər mənə pis günümdə kömək etdi, sonra da dost oldu. Vacib olan nədir? Özünü tanımaq. Nə vaxt dayanacağını bilmək. Və ən əsası – qazandığınla kifayətlənməyi bacarmaq. Mən bunu öyrəndim. Və bu bilgi məni xoşbəxt edir.
|
| |
|
|