| corrinnepink | Дата: Суббота, Вчера, 13:09 | Сообщение # 1 |
| |
| |
| Новичёк |
| |
| Группа: Скутеристы |
| Сообщений: 13 |
| |
| |
| Город: Москва |
| Техника: java |
Статус:  |
| |
|
İş üçün başqa şəhərə yollanmalı idim. Bakıdan Gəncəyə qatar var idi. Səhər tezdən qalxdım, çantamı yığdım, vağzala getdim. Qatar vaxtında gəldi, yerimi tapdım, oturdum. Pəncərə yanında idim, bu mənim üçün vacibdir. Çünki yolda kənarı seyr etməyi sevirəm.
Qatar yavaş-yavaş hərəkətə başladı. Bakının evləri arxada qaldı, yavaş-yavaş kəndlər, tarlalar görünməyə başladı. Hava gözəl idi, günəş parlayırdı. Çantamdan çıxartdığım kitabı açdım, bir neçə səhifə oxudum. Sonra darıxdım. Səfər 4 saat çəkəcəkdi, hələ çox vaxt var idi.
Telefonumu çıxartdım. Şəkil çəkdim, pəncərədən görünən dağları, tarlaları. Sonra sosial mediaya girdim, bir az gəzdim. Dostlardan mesajlar gəldi, hamısı “yolun açık olsun” yazırdı. Bir ara keçən həftə bir dostumun dediyi yadıma düşdü. O, bir mobil proqramdan danışmışdı, oyun oynamaq üçün. Dedi ki, “çox rahatdır, telefonunda hər yerdə oynaya bilərsən”. O zaman qulaq asıb keçmişdim. İndi, qatarda oturarkən, vaxt keçirmək üçün bəlkə sınayım?
Dostuma mesaj atdım: “Sənin o proqramın adı nə idi?”. O yazdı: “Mostbet, mobil tətbiqi var. Yüklə, vaxt keçər”. Mən də axtarmağa başladım. mostbet mobile app yazıb axtarışa düşdüm. Tapdım, yükləməyə başladım. Qatarın interneti yavaş idi, amma bir neçə dəqiqəyə tamamlandı. Quraşdırdım, qeydiyyatdan keçdim.
Balansı doldurdum – kiçik bir məbləğ, elə sınaq üçün. Axı səfərdəyəm, əyləncə üçün, uduzsam da üzülmərəm. Tətbiqi açdım. Oyunların içində gəzməyə başladım. Çox seçim var idi. Bir slot oyunu seçdim, mövzusu səyahət idi. Qatar, dəmiryolu, macəra... Çox uyğun idi. Qaydaları oxudum, sadə idi. Başladım fırlatmağa.
İlk fırlanmalar sakit keçdi. Qatar sürətlə gedirdi, pəncərədən kəndlər, çaylar keçirdi. Mən fırladırdım, baxırdım, simvollar düşürdü. Bir az udurdum, bir az uduzurdum. Amma prosesin özü məni sakitləşdirirdi. Səfərin yorğunluğu, işin stresi bir kənara çəkilirdi.
Onuncu fırlanmada kiçik bir qazanc gəldi. Gülümsədim. Dedim, “bax, səfər də xeyirli oldu”. İyirminci fırlanmada bir az daha qazandım. Balansım artmağa başlamışdı. Amma mən tələsmirdim. Pəncərədən bayıra baxırdım, sonra yenə telefona baxırdım. Qatarın ritmi, təkərlərin səsi, fırlanmaların ritmi... Hamısı bir-birinə qarışırdı.
Birdən qatar bir az ləngidi. Kiçik bir stansiyaya gəlmişdik. Kimsə düşdü, kimsə mindi. Mən də bir az başımı qaldırdım, ətrafa baxdım. Sonra yenə oyunuma davam etdim. Otuzuncu fırlanmada ekran birdən dəyişdi. Səs gəldi, işıqlar yandı. Mən əvvəlcə nə olduğunu anlamadım. Sonra gördüm ki, bonus raundu açılmışdı.
Ekranda bir xəritə var idi. Üstündə bir neçə şəhər işarəsi. Hər şəhərin altında bir məbləğ gizlənmişdi. Mən Bakını seçdim. İçindən bir məbləğ çıxdı. Gəncəni seçdim, daha böyük. Qazaxı seçdim, daha da böyük. Sumqayıt, Mingəçevir... Hər seçimdə məbləğ artırdı. O an ürəyim döyünməyə başladı. Qatar sürətlə gedirdi, pəncərədən ağaclar keçirdi, mən isə xəritədə şəhərləri açırdım.
Son şəhəri də açdım. Ekranda ümumi məbləğ göründü. Mən qoyduğum məbləğin iyirmi beş qatını qazanmışdım. Telefonu stolun üstünə qoydum, pəncərədən bayıra baxdım. Dağlar, tarlalar, göy üzü... Hər şey eyni idi, amma mən başqa idim. Dərin nəfəs aldım, qazancı hesabıma köçürdüm.
Qatar Gəncəyə yaxınlaşırdı. Mən çantamı yığdım, hazırlaşdım. Qatar stansiyaya çatdı, düşdüm. Hava gözəl idi, günəş parlayırdı. Taksiyə mindim, otelə getdim. Oteldə əşyalarımı qoyduqdan sonra çölə çıxdım, gəzintiyə getdim. Gəncəni gəzdim, yemək yedim, çay içdim. Axşam otelə qayıdanda yenə mostbet mobile app açdım. Amma oynamadım. Sadəcə, o gün qatarda qazandığım məbləğə baxdım, gülümsədim.
Ertəsi gün işimi bitirdim, geri qayıtdım. Qatar yenə eyni idi, pəncərədən eyni dağlar, eyni tarlalar. Amma mən fərqli idim. Mənim bir xatirəm var idi. O qatar səfəri, o bonus raundu, o şəhərlər... Hamısı bir xatirəyə çevrilmişdi.
O gündən sonra mostbet mobile app mənim üçün səfərlərlə bağlı oldu. Hər dəfə qatar və ya avtobusa minəndə tətbiqi açıram, bir az oynayıram. Bəzən qazanıram, bəzən uduzuram. Amma fərqi yoxdur. Çünki mənim üçün əsas olan oyun deyil, o atmosferdir. Qatar pəncərəsi, dəyişən mənzərələr, təkərlərin səsi, və bir az da şans.
O qatar səfəri mənə bir şey öyrətdi: bəzən ən yaxşı şeylər ən gözlənilməz anlarda, ən gözlənilməz yerlərdə olur. Mənim üçün o yer qatar idi, o an səfər zamanı idi. O gün mən təkcə pul qazanmadım, həm də bir xatirə qazandım. O xatirə indi hər səfərdə mənimlədir. Və hər dəfə qatar pəncərəsindən bayıra baxanda o günü xatırlayıram. Dağları, tarlaları, və birdən gələn o səsi. Həyatın ən gözəl sürprizləri bəzən belə gəlir. Gözləmədiyin anda, gözləmədiyin yerdən. Mənim üçün də elə oldu. O qatar səfəri, o pəncərə, və mostbet mobile app qərarım. Hamısı bir xatirəyə çevrildi. İndi o xatirə mənimlədir. Və mən hər dəfə səfərə çıxanda onu yaşayıram.
|
| |
|
|